Direktlänk till inlägg 20 maj 2007

Intensivkursdag 4/4...

Av Angie & Rex - 20 maj 2007 15:32

 

Sista dagen & gången på denna roliga kurs tyvärr :(

Idag har vi haft jättekul !!!! Rex har varit mycket lugnare & mer focuserad på träningen än igår :)


Morgonen börjar som vanligt med ½-timmes promenad till klubben sen väl där... så börjar vi med teori & går igenom vad som ska hända under fm. :)...      Sen fortsätter vi med liten skogspromenad där godis göms i bark på trädena & hopp, sitt, ligg på sten :)


 Under gårdagen gick vi igenom :

* Kontaktövning 5

Kontaktövningarna vi har kört under hela kursen går ut på att få ögonkontakt med hunden :) övningarna utförs på olika sätt, t.ex : visa hunden att du har godis i hand, sträck ut handen till h eller v och invänta att hunden tar ögonkontakt med dig DÅ KLICK & BELÖNING. Sen kan man oxå ha handen under t.ex hakan, stå eller sitta under momentet och likadant där... KLICK & BELÖNING vid ögonkontakt :) Eller så kan man lägga godisbit på hundens tass & den får inte ta den föränn - ÖGONKONTAKT, KLICK & DÅ får hunden belöningen, dvs äta upp godisen på tassen.

Ja det finns massor av såna här övn. men dessa var några ex. :)


* Handlerövn. 2 = handlar om att lära hunden kommandot "KÖR"  och då ska hunden hoppa hinder.

* Fokus 2 = Hunden ska fokusera på slalom hinder och KLICK & BELÖNING vid varje tendens på focus vid detta hinder och slutligen ska hunden sjävmant gå igenom :)

* Kontaktövn. 6

* Att skapa & gilla ljud = Här gjorde vi exempelvis : banka i sopptunnelock och hunden fick belöning om & om igen :) Detta är för att hunden ska koppla plötsliga smällar till ngt positivt :) Ex, så är det ju positivt om hunden ska gå på ex "gungbrädan", eftersom det kan bli höga dunsar när det slår ner sen :) m.m

* Kör 3 = "kör" igenom däcket.

* Kör 2 = Hunden ska här sitta framför dig, 10 m bakom står medhjälpare med godisskål. När hunden sitter still ska du göra "pussbyte" & säga kommandot kör mot godisskålen :)

* Springa till godisskål 3 = I detta moment så finns oxå medhjälpare med. Här ska hunden springa på kommandot "kör" över bubbelplast & pressenning och så får den äta ur godisskålen när den kommit fram korrekt :)

* Kontaktfältsövn. 1 = Led hunden över pressenningen, stanna när framtassarna är på marken & baktassarna är på pressenningen, BELÖNA !!!

* Kör 4 = "kör" genom tunneln.

* Kontaktfältsövn. 2 = Hunden ska gå på plankan. Sen funkar det som i kontaktfältsövn.1

Dessa moment gjorde vi igår, men med mer utförlig beskrivning än vad jag här orkat skriva.

Vad har vi gjort idag då ?

JO, idag har vi individuellt fått gå igenom de moment som vi velat lägga lite extra jobb på från denna helg + de moment som vi gjorde förra kursgången.

Sen efter lunch så fick vi göra egna klicker tränings program på de moment i t.ex lydnaden som vi behöver träna extra på :) Övade lite på den träningsplanering vi själva gjort och så var det dags för KURSTÄVLING som avslut på dagen & kursen :)

11 olika sorters hinder var med i tävlingen och jag & Rex kom på 2:a plats :) !!!! Mycket för att han hade för stor iver vid "gå på plankan", som vi fick göra om 3 gånger.

Men det var jättekul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!! :)

Så nu har vi ett kursdiplom i Grundförberedande Agility :) !!!!!

Dagen har varit enormt rolig & Rex hade oxå JÄTTEKUL + att han mådde mycket bättre idag eftersom han inte var lika stressad ;) !!!!!


NU får vi koncentrera oss på apporten i lydnaden :)


Kan bara säga att jag varmt rekomenderar en sån här kurs !!! Den har varit otroligt lärorik & rolig !!!


Förra kurshelgen står i bloggen... leta tillbaka 5 veckor bara.

KRAM PÅ ER !!!


 
 
Ingen bild

Angie & Rex

20 maj 2007 16:26

Är det ngn som vill ha en utförlig beskrivning i ngt visst moment så kan ni maila mig på : rex_katterna@hotmail.com
MVH, Angie.

 
Hera

Hera

20 maj 2007 18:47

Vad roligt att han mådde bättre idag. Duktigt jobbat! Kursen verkar ju jättetrevlig!

http://belgarfans.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Angie & Rex

20 maj 2007 19:41

Ja, det var skönt att han var såpass mycket lugnare idag :)
Kursen har varit SUPER !!! Har lärt mig massor !!! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Angie & Rex - 9 juni 2007 12:14

Hej på er alla !!! Fr.o.m idag så byter jag blogställe. Länken finns under "länkar" till vänster. Varför jag byter ??? Jo, för att jag har på det nya stället obegränsat med bilduppladdningar :) Här kan jag ju bara ha 100 bilder, vilket jag snart har ...

Av Angie & Rex - 8 juni 2007 22:03

Som ni redan vet så har jag ju haft en del problem med Rex & hundmöten och sista tiden så har han ju fått träffa en hel del tikar och allt har gått JÄTTEBRA !!! Men det verkar som att han "hållit tillbaka" sig själv i dessa möten och har inte riktigt...

Av Angie & Rex - 8 juni 2007 06:02

...på Rex & Svea  :) Detta är bilder från i onsdags kväll oxå, men det är Sveas matte som tagit dom och hon skickade dessa till mig igår kväll :) På ena kortet så matar jag Rex & Svea ur handen, men Svea syns knappt eftersom hon är liten och står bak...

Av Angie & Rex - 6 juni 2007 20:59

Ikväll så har Rex fått träffa underbara lilla Svea som är en liten Shiloh Shepeard tik på 13 veckor !!! Vi hade bestämt ett möte ute på våran klubb ikväll och Sveas matte kom & hämtade mig & Rex hemifrån :) Inget tjafs i bilen utan bara en misstänksa...

Av Angie & Rex - 6 juni 2007 12:47

... från i lördags & söndags :) Lördag var det ju utställning, vågar tyvärr inte lägga ut mer än 2 bilder (1 på Rex & 1 på Lennon) eftersom på mina andra bilder så finns det en massa folk på som inte vet om att de finns med och jag vill ju inte bryta...

Presentation

Omröstning

Vad tycker ni om denna blog ???
 Rolig
 Tråkig
 Intressant
 Ointressant
 Bra
 Dålig
 Bäst
 Sämst

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards